Close

IMPACT OP MILIEU EN SAMENLEVING DOOR VERGROENING

Bomen en struiken

Mix and match van fruit

Het basispakket bestaat uit een (vruchtdragende) boom omringd door vier (vruchtdragende) struiken. Het combineren van een boom met struiken resulteert in een onderhoudsvriendelijk plan die gemakkelijk is toe te passen in de leefomgeving.

 

Door een mix-and-match van verschillende (vruchtdragende) bomen en struiken kunnen soorten naar wens gecombineerd worden, waardoor een divers en levendig beeld ontstaat in de leefomgeving.

Schaalbaar basispaket

Het basispakket is opschaalbaar naar de bestemming. Hierbij wordt het basispakket gebruikt om een grid te maken, zodat het Fruit Your World principe toegepast kan worden op de gewenste locatie. Door met een grid te werken wordt het mogelijk om het basispakket op te schalen tot verschillende groottes. Hierdoor kan voor iedere bestemming een plan gemaakt worden met een variëteit aan bomen, struiken en fruitsoorten.

Bos, akkers en bloemen

Impact met bomen, struiken en bloemen

Fruit Your World wil impact maken op vele fronten. Wij beperken ons dus niet tot fruitbomen maar planten afhankelijk van het doel en de plek vele soorten groen. Zolang er maar impact is op vergroenen of verbinden.


Aanplant van bomen, tiny forrest, voedselbos, op randen van akkers maakt ons blij. Elke boom of struik telt voor milieu en biodiversiteit. Dit geld ook voor het inzaaien van velden met bloemen geschikt voor bijen, vlinders of andere insecten.


Wanneer we ook nog kunnen verbinden door het inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers, eenzame mensen of werknemers van onze partners dan is voor ons de SDG impact cirkel rond. 

Groen in de stad

Daktuinen, boomgaardjes en recreëren

Door het planten van meer groen hebben we een grote impact op het klimaat in de stad. Niet alleen is dit goed voor het vasthouden van water, het binden van CO2 en het vergroten van de biodiversiteit in de stad. 

 

Ook de mensen die in de stedelijke gebieden leven of werken hebben veel baat bij groen. Dit kan zijn voor recreëren, het gezamenlijk onderhoud, het plukken van fruit maar ook bijvoorbeeld het genieten dat de vogelstand weer toeneemt door nestmogelijkheden en meer voedsel voor de vogels.

 

Ook voor de stad hebben we een aantal concepten. Bijvoorbeeld voor stadstuinen, daktuinen, thema tuinen, maar ook fruitboomgaardjes.

Stichting FruitYourWorld

RSIN: 855701353

LEIDSEVAART 25

2161 AS LISSE